Το αποκριάτικο γλυκό που καθιερώθηκε στα Κύθηρα με την Αγγλοκρατία. Είναι ένα είδος Εγγλέζικης πουτίγκας, από μπαγιάτικο ψωμί, γάλα, αυγά, σταφίδες, ζάχαρη, κανέλα, κονιάκ, ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο βούτυρο.
(Συνταγή αφιερωμένη στις φίλες και φίλους που το ζήτησαν)
Βάζομε στη φωτιά και ανακατεύομε
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
1 σακουλάκι σταφίδες ψιλές
ξύσμα 1 λεμονιού
μια φούχτα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Όταν το μείγμα πήξει και γίνει κρέμα κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε 1 φλυτζανάκι κονιάκ, 1 κουταλιά καλό βούτυρο, 1 κουταλιά κανέλλα και όταν κρυώσει ρίχνομε στο μείγμα 5 αυγά ολόκληρα. Σε βουτυρωμένο ταψί σερβίρομε το μείγμα και ψήνομε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.