Ένας πολύ σοβαρός λόγος για να έρθουν οι ξενητεμένοι Κυθήριοι για Πάσχα στο νησί, εκτός από τα γραφικά έθιμα των ημερών, είναι 3 γεύσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την Άνοιξη.
1)Τα βρύα από τα βράχια των Κυθήρων και των γύρω βραχονησίδων, που τρώγονται με λάδι και ξύδι. Είναι είδος πολυτελείας στο ανοιξιάτικο εδεσματολόγιο.
2) Τα βουτυροτσίκουδα παρασκευάζονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα με κατάλληλη παραδοσιακή επεξεργασία, κατά την οποία ξεχωρίζουν το βούτυρο και μένουν τα βουτυροτσίκουδα. Είναι πολύ νόστιμα και πικάντικα και τα αλείφουν στο ψωμί.
3) Τα βλαστάρια είναι πολύ ωραίο πιάτο και τρώγονται με λάδι και ξύδι.